typewriterBegin 2014 ben ik gestart met Fleur voor Teksten. Mijn schrijftalent en ervaring met klanten in de business-to-business en de consumentensector zet ik in om voor het midden- en kleinbedrijf alle communicatie te verbeteren.

Maar ….. Fleur is mijn pseudoniem. Sinds 2001 in gebruik om spannende verhalen te publiceren. Edoch niet onder mijn echte naam. Dat had een bijzondere, nog steeds geheime reden.

Meer over Fleur privé weten? Klik dan hier.

Ik startte begin jaren ’80 als vrijwilliger op het landelijk secretariaat bij Amnesty International. Aanvankelijk bij Pers & Publicaties, maar later op de afdeling Personeel & Training. Daar werkte ik 5 jaar en leerde mijn eerste zakelijke stukken schrijven voor trainingen aan nieuwe medewerkers, voor vacature-advertenties, voor nota’s en beleidsplannen.

Daarna heb ik veel functies gehad als assistent marktonderzoeker, directiesecretaresse, office manager, stafmedewerker administratieve organisatie, facilitair manager etc. In commerciële en non-profit organisaties. Van het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis tot de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten. Van Mediaplaza tot BizzView. En van Bureau Jeugdzorg tot Raster Maatschappelijke Dienstverlening.

Altijd was helder communiceren een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks werk. Vele brieven, nota’s, jaarverslagen, vacatureteksten, beleidsplannen, personeelsverslagen, nieuwsbrieven en directienotulen zijn uit mijn typemachine, computer en later de laptop gekomen. Soms zelfstandig, vaak in samenwerking met en ondersteunend aan hoge en minder hoge dames en heren. Vooral onder tijdsdruk kwamen de mooiste teksten uit mijn pen. Ik genoot als de boodschap helder was, voor iedereen dezelfde betekenis kreeg en tot succes leidde in de gewenste richting.

Ook op juridisch getinte brieven kon ik mij storten alsof ik een belangrijk proces moest winnen voor onze meest geliefde klant. Van dit talent hebben mijn familie en vrienden ook vaak gebruik gemaakt. Ik won bijna alle klachtprocedures, heb duizenden euro’s terugontvangen, mits de klachten ergens op gegrond waren natuurlijk.

In 2005 startte ik mijn eigen bedrijf. Een Scandinavische afslankstudio voor vrouwen. Bailine Soest was opgezet volgens een franchise-concept uit Noorwegen. 6 jaar lang maakte ik mijn klanten enthousiast om gezond te eten, meer te sporten en de elektronische spiertraining te volgen van Bailine.

Als zelfstandig ondernemer heb ik altijd mijn eigen marketing ontwikkeld.
Ik maakte mijn website, folders, mailings, cadeaukaarten etc. De teksten op nationaal niveau heb ik vaak geredigeerd en van commentaar voorzien voor het hoofdkantoor. Eind 2011 ben ik hiermee gestopt en ging freelancen als projectmanager binnen kleine en middelgrote software implementatie projecten voor de maatschappelijke dienstverlening. Hierbij was goede communicatie weer van essentieel belang en stond centraal in mijn projecten.

 

 


Mobiel : 06 21 20 84 87

Bank: NL12 ING B0004232884

KvK nr: 32110162, Fleur voor Teksten is onderdeel van Olida DimSim