Akbarstraat Amsterdam

Akbarstraat Amsterdam

Ik ben geboren in 1958 en getogen in Amsterdam, in de Akbarstraat.
Beroemd geworden in de documentaire van Felix Rottenberg in 2002.

Dochter van een Amsterdamse, joodse vader en een Rotterdamse, keurige moeder. Henk was boekhouder en Ellie een hele warme, creatieve en sociale vrouw. Maar met beroemde familie dat wel, want Pipo de Clown werd door mijn oom – Wim Meuldijk – geschreven en ook Belinda droeg haar steentje bij door de prachtige songteksten voor Rob de Nijs en de stapels boeken over dieren enzo. Vanwege Pipo hadden wij al TV in 1958. Om van te genieten en een beetje trots op te zijn.

Ik volgde de basisschool op De Klaas de Vries en leerde mijn eerste Nederlandse zinnen schrijven bij mevrouw Saraber. „ De verschrikkelijke sneeuwman” was mijn zelfgeschreven en uitgevoerde toneelstuk in klas 2. Later op het Cartesius Lyceum in de brugklas kreeg ik voor Nederlands meneer Saraber en ben er door hem nog eens uitgestuurd. Ik las een boek onder mijn tafel en dat was niet de bedoeling. Dat moest ik maar thuis doen. In de 2e klas VWO schreef ik een kinderverhaal en mijn Nederlandse leraar meneer Batten vond het rijp voor publicatie. Ik niet. En dus ligt het nog in mijn kast.
Echt naar mijn zin had ik het niet op het Cartesius. Veel te klassikaal, veel te ouderwets en veel te strak georganiseerd. Gelukkig mocht ik na veel zeuren naar het Montessori Lyceum in Amsterdam en behaalde daar mijn VWO diploma met alle moderne talen. Twee jaar later werd ik moeder. Van een prachtige dochter. En ik studeerde nog een beetje psychologie, maar dat hield ik niet zo lang vol.

Als alleenstaande moeder ging ik – na mijn werkdag – vaak mee naar de sporthal waar mijn dochter als meisje van 8 het basketballen als haar grote liefde ontdekte. Al snel werd ik als coach ingezet en behaalde ik mijn BB-licentie om jeugd en senioren te mogen begeleiden. Dat heb ik 12 jaar met veel plezier en succes gedaan. Mijn dochter behaalde naast haar HAVO en HBO diploma in de dames-eredivisie de titel van Rookie of the Year, was lid van het All Star Team, het Nederlands Team en won in 2002 uiteindelijk de landstitel waar ik uiteraard heel trots op was.

Na ruim 20 jaar basketbal ontdekte ik dat paardrijden ook erg fijn is en vond ik een fantastische leraar die op geheel eigen wijze paarden trainde. Met deze methode – Ongedwongen Non-verbale Communicatie – heb ik juist zonder woorden geleerd met mijn jonge paard te communiceren.

Fleur en Jason